Om oss

Kommunikation. Helt enkelt.

Kommunikation som gör skillnad. Kommunikation som förändrar attityder. Kommunikation som gör affärer. Och som alltid baseras på en stark kreativ idé. Det är det vi jobbar med. Varje dag. Vi gör det med humor, glädje och framför allt en stor portion nyfikenhet. Nyfikenhet på dig och din verksamhet, på omvärlden, på nya kanaler och trender.

Så hej. Välkommen hit. Till Sveriges nyfiknaste kommunikationsbyrå.

Nyheter

 • Novo Nordisk Sverige i vårt fokus under 2015 och 2016

  Novo Nordisk Sverige i vårt fokus under 2015 och 2016

  6 juli 2015

  Det mångåriga samarbetet mellan Novo Nordisk Sverige och byråkombon Pella Kommunikation AB och The Concept Factory AB fördjupas nu ytterligare. Under 2015 och 2016 lanseras två nya, innovativa läkemedel på den svenska marknaden. I bägge fallen har The Concept Factory och Pella Kommunikation fått uppdraget att ta fram och anpassa marknadskommunikationen för den lokala marknaden.

  Vi tackar ödmjukast för det förnyade förtroendet och ser mycket fram emot att följa dessa läkemedels framgångar.

 • Trippel-A – igen!

  Trippel-A – igen!

  21 maj 2015

  För andra året i rad har TCF fått utmärkelsen AAA av Soliditet – det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få. Det känns bra att få ett så tydligt erkännande för det hårda jobb vi lägger på att ha bra nyckeltal.

  Att få AAA-rating är inte bara en fjäder i hatten för oss, utan också en garanti för våra kunder att vi är ekonomiskt stabila och seriösa – och därmed en pålitlig och trygg partner. Att endast 2,3 % av Sveriges reklambyråer innehar ratingen gör naturligtvis att vi känner oss lite extra stolta.

  Tack än en gång till Louise för att du har stenkoll på våra siffror!

 • Hej Gott Folk och välkomna hit!

  Hej Gott Folk och välkomna hit!

  20 april 2015

  I dagarna har TCF fått ännu ett välkommet tillskott. Den nystartade produktionsbyrån Gott Folk har flyttat in i ett rum i våra lokaler och kommer att bli en samarbetspartner till oss i allt som rör foto och film.

  Gott Folk består av Johan Wilén och Manne Widung, som båda kommer från reklambyråvärlden och tillsammans har många års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och mediaproduktion. Vi på TCF känner ju Johan sedan länge och han kommer även fortsättningsvis att arbeta delar av sin tid som AD hos oss.

  Med sig har de all utrustning såsom kameror, ljus och ljud för att klara av såväl stora som små foto- och filmuppdrag.

  Det känns roligt att vi genom deras närvaro kan erbjuda våra kunder fullservice inom all produktion som rör stillbild och rörlig bild.

  Ni hittar dom på:
  https://www.facebook.com/gottfolkmalmoe

 • Med Compilator mot nya mål

  Med Compilator mot nya mål

  13 april 2015

  Nu inleder vi ett samarbete med Compilator, som med produkten DäckData är ledande i Norden när det gäller IT-lösningar för däckhantering. Vi tar ett nytt helhetsgrepp om kommunikationen, och kommer tillsammans att utveckla skarpare verktyg för att lyfta Compilators affär ytterligare.

   

   

 • Välkommen Marianne – konceptutvecklande copywriter med förkärlek för böcker och grönt te

  Välkommen Marianne – konceptutvecklande copywriter med förkärlek för böcker och grönt te

  20 mars 2015

  För att stärka vår strategiska kompetens samt kapacitet när det gäller utveckling av kommunikationskoncept och textinnehåll har vi lockat till oss Marianne Böckmann, som nu är med och skapar värde för både befintliga och nya uppdragsgivare.

  Marianne Böckmann har som copywriter, konceptutvecklare och varumärkesstrateg lång erfarenhet av att utveckla kommunikationslösningar inom B2B, ofta med internationell inriktning. Efter (väldigt) många år på Navigator Communications ville hon möta nya, stimulerande utmaningar här hos oss, vilket vi är mycket glada för. Marianne har en informationsutbildning i botten och har vidareutbildat sig inom vuxenpedagogik och strategiskt varumärkesbyggande. Hon har jobbat mycket brett genom åren – med allt från omfattande varumärkesstrategiska processer och interna implementeringar, till utveckling av innehåll för alla tänkbara kanaler.

  Förutom att jobba gillar Marianne att träna till hög musik, läsa tjocka böcker, hålla på med olika sömnadsexperiment, dricka grönt te och fundera över livet.

 • Välkommen Patrik – musicerande projektledare med gedigen B2B-erfarenhet

  Välkommen Patrik – musicerande projektledare med gedigen B2B-erfarenhet

  18 mars 2015

  Vi tar det som en stor komplimang när kunder söker sig till oss för att bli medarbetare – precis som Patrik Rudenschöld just har gjort.

  Under många år har vi haft kontakt med Patrik genom hans position som chef för ArjoHuntleighs globala marknadsavdelning och som Brand/Marketing Manager på Appium och ST-Ericsson. När vi för några månader sedan utlyste tjänsten som strategisk projektledare dök Patriks namn upp och vi blev mycket glada. Han är nu en välkommen del i vårt team och vi tror att hans gedigna erfarenheter inom strategisk marknadsföring och content marketing kan stärka vårt B2B-erbjudande väsentligt.

  Patrik har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med kommunikation och marknadsföring, både som delägare i reklambyrå och i ledande positioner på globala företag. Med sitt genuina intresse för affärsutveckling och sin strategiska kompetens kommer Patrik att bli ett starkt stöd för våra kunder vid planering, genomförande och uppföljning av marknadsaktiviteter såväl on-line som i traditionella medier.

  Med tre döttrar är det alltid fullt upp, men om det blir tid över ägnar sig Patrik med liv och lust åt både musik och fotboll (att han är ett inbitet HIF-fan pratar vi dock tyst om….)

Visa fler nyheter

Kunder

 • Apptus
 • ArjoHuntleigh
 • E.ON
 • Euro Finans
 • FileMaker
 • Fredricsons Trä
 • Invest in Skåne
 • Malmö FF
 • Mitsubishi Electric
 • Novo Nordisk
 • Perstorp
 • Science Link
 • Sony
 • SvFF
 • Sydsvenska Industri- och Handelskammaren
 • Tacticus
 • Tetra Chemicals
 • Watersprint

Medarbetare

 • Factory by Peter Anderhagen Peter Anderhagen

  Peter Anderhagen

  Utvecklare, Digitala medier +46 40 664 31 85

  Peter har under sina 16 år (!) på TCF varit med och lyft företaget till en stark aktör på den digitala arenan. Som webbutvecklare arbetar Peter med alltifrån interaktionsdesign och digitala strategier till utveckling av webbplatser i olika CMS-verktyg. Han utvecklar även appar för Novo Nordisk och sköter informationshantering för bland annat Doers’ Event.

  "Min fabrik är uppbyggd av 1:or och 0:or, eftersom jag jobbar med att skyffla sådana fram och tillbaka i den digitala världen."

 • Factory by Marianne Böckmann Marianne Böckmann

  Marianne Böckmann

  Copywriter & Strateg +46 40 664 31 96

  Marianne har som copywriter, konceptutvecklare och varumärkesstrateg över 20 års erfarenhet av att utveckla kommunikationslösningar inom B2B, ofta för en internationell marknad. Genom åren har hon jobbat med allt från omfattande varumärkesstrategiska processer och interna implementeringar, till produktion av innehåll för alla tänkbara kanaler – för varumärken som Tarkett, Ecophon, Höganäs, Å&R Carton, Sandvik Mining, Trelleborg, Biogen Idec, Region Skåne, Skandiform, GCE Group, Perstorp och E.ON.

  "Min fabrik är gjord av tyg med stramt mönster och symboliserar att en riktigt bra kommunikationslösning bör vara mjuk och skön utanpå, och ha ett stringent och kraftfullt innehåll."

 • Factory by Richard Kenward Richard Kenward

  Richard Kenward

  Kommunikations­rådgivare & Copywriter +46 733 35 77 43

  Richard är specialist på B2B-marknadsföring och global kommunikation. Som kommunikationsstrateg och copywriter jobbar han bland annat nära Perstorp AB och är starkt delaktig i bolagets affärsutveckling och varumärkesarbete. Richard har haft ett antal höga poster inom marknadsföring på både nationell och internationell nivå, och han driver även själv ett flertal företag.

  "Min fabrik signals the fact that I am an English copywriter with a native English background. What could be better than someone that can speak the Queen's English? I can also sing God Save the Queen, but you really do not want to hear me sing."

 • Factory by Malin Kihlström Malin Kihlström

  Malin Kihlström

  Copywriter +46 40 664 31 84

  Som copywriter med projektledarbakgrund är Malin såväl en strategisk som kreativ samarbetspartner för våra kunder. Hon har lång erfarenhet från byråvärlden och bland kunder hon har arbetat med finns till exempel E.ON, Svenska Fotbollförbundet, Novo Nordisk, Perstorp och Wihlborgs. Malin innehar IMA-certifiering vilket innebär att hon har genomgått läkemedelbranschens utbildning i informations- och marknadsföringsetiska frågor.

  "Min fabrik består av 29 bokstäver som är grunden till allt mitt arbete. Vad skulle jag göra utan dem?"

 • Factory by Joachim Lindgren Joachim Lindgren

  Joachim Lindgren

  VD & Projektledare +46 40 664 31 82

  Joachim har mångårig erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling, både som egen företagare och som partner till kunder som Apptus, ST-Ericsson, Consafe Logistics och Tetra Chemicals. Med sitt stora intresse för digitala lösningar och social media är Joachim ett starkt stöd för B2B-kunder som vill utveckla sin digitala närvaro.

  "Min fabrik har en stabil form. Byggklossarna, eller legobitarna, bildar tillsammans en stadig struktur som inte går av för hackor. Samtidigt har den en flexibilitet, eftersom den kan byggas om och byggas ut vid behov."

 • Factory by Kristian Lindström Kristian Lindström

  Kristian Lindström

  Senior Art Director +46 40 664 31 74

  En stark idédriven konceptutvecklare som anser att all kommunikation ska göra affärer. Med fokus på varumärkesbyggande arbetar Kristian nära kunder som Mitsubishi Electric, Invest in Skåne och Doers’ Event. Kristian har tidigare jobbat på olika reklam- och inhousebyråer med både print, webb och multimedia.

  "Min fabrik är ett slags självporträtt. Jag gillar att illustrera. Och hjärnorna som kommer ut ur skorstenen berättar hur idéer är centralt i min roll. Att använda huvudet alltså ..."

 • Factory by Louise Medin Louise Medin

  Louise Medin

  Ekonomiansvarig +46 40 664 31 92

  Louise kom till TCF genom sammanslagningen med Injectum B2B Marketing där hon arbetade som ekonomiansvarig och produktionsledare. Med sin bakgrund som redovisningskonsult har Louise stenkoll på våra siffror och det är mycket tack vare henne vi har nått ratingen AAA (högsta kreditvärdighet).

  "Min fabrik är fylld av blommor, de är ju så vackra och gör mig så glad. Och glad, det är jag för det mesta. Att jobba med ekonomi innebär att få ekvationer att gå ihop, det syns också i min fabrik."

 • Factory by Charlotte Ohlsson Charlotte Ohlsson

  Charlotte Ohlsson

  Grafisk Designer +46 40 664 31 89

  Med över 20 års erfarenhet i den grafiska branschen finns det inte mycket inom original- och formgivningsarbete som Charlotte inte har koll på. Under ett antal år hade Charlotte Wihlborgs som kund och när behov uppstod blev hon inhyrd som marknadsförare på företaget. Andra kunder på Charlottes meritlista är Sydtotal/Imtech, One, Svenska Fotbollförbundet och E.ON.

  "Min fabrik innehåller så mycket kul, men främst kreativitet och goa kollegor."

 • Factory by Måns Puur Måns Puur

  Måns Puur

  Grafisk Designer +46 709 99 40 34

  Efter sin utbildning till interaktionsdesigner på Malmö Högskola arbetade Måns bland annat som grafisk formgivare på Sony Ericsson Mobile Communications innan han kom till TCF. Han rör sig obehindrat inom både det traditionella och det digitala kommunikationslandskapet och har numera även specialistkunskaper inom medicinsk kommunikation genom sitt arbete för Novo Nordisk.

 • Factory by Patrik Rudenschöld Patrik Rudenschöld

  Patrik Rudenschöld

  Projektledare & Strateg +46 722 449945

  Patrik har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med kommunikation och marknadsföring, ofta på ledande positioner inom globala företag, bland annat ArjoHuntleigh, ST-Ericsson och Appium. Med sitt intresse för affärsutveckling och strategiska kompetens är Patrik ett starkt stöd för våra kunder vid planering, genomförande och uppföljning av marknadsaktiviteter såväl on-line som i traditionella medier.

  "Min fabrik speglar de många strängarna på min lyra. Men min fabrik speglar även projektledarens roll som en dirigent, som tolkar notbladen från kunderna och får arbetsgruppen att fungera och skapa en harmoni, en samklang, som ett välljudande ackord och levererar en engagerande föreställning till publiken."

 • Factory by Hanna Svensson Hanna Svensson

  Hanna Svensson

  Art Director
  (föräldraledig)
  +46 40 664 31 93

  Efter att ha arbetat med E.ON i många år är Hanna väl insatt i koncernens processer och arbetssätt. När E.ON fick behov av en extra AD-resurs föll det sig naturligt att Hanna gick över och jobbade för deras inhouse-avdelning under fyra månader – något som har stärkt våra relationer och gjort att vårt arbete har förtätats ytterligare. Hanna har tidigare bland annat arbetat med förpackningsdesign på Sony Ericsson Mobile Communications.

  "Min fabrik visar vad jag gillar med grafisk design, enkelhet. Klippa, klistra och sätta ihop olika delar till collage har sedan jag var barn varit det bästa jag vet. Jag hämtar inspiration från musik, mode, konst och foto."

 • Factory by Lisa Welander Lisa Welander

  Lisa Welander

  Produktionsledare +46 40 664 31 88

  Som produktionsledare är Lisa ett starkt stöd för våra kunder med allt det praktiska arbetet kring kampanjer och kommunikationslösningar, oavsett media. Att hon är grafisk designer i botten är ett extra plus då det ger henne ökad förståelse för de olika arbetsprocesserna inom ett arbetsteam. Hon har arbetat bland annat med kunder som E.ON, Apptus, Svenska Fotbollförbundet, ArjoHuntleigh och Consafe Logistics.

  "Min fabrik visar på min förkärlek för att skapa ordning. Att lägga samman alla lösa trådar, paketera och strukturera. Se till att allt samlas till en enhet och slutligen, dra ihop säcken. Produkten är färdig. Mission completed!"

 • Factory by Jenny Wendel Jenny Wendel

  Jenny Wendel

  Projektledare & Strateg +46 40 664 31 81

  Jenny har lång erfarenhet både från byrå- och kundsidan och har tidigare bland annat varit marknadsansvarig på Perspektiv Bredband och Digital Marketing Manager/Global Marketing på Sony Ericsson Mobile Communications. I den senare rollen utvecklade hon bland annat ett globalt ramverk för riktad kommunikation i globala medier, och arbetade med att tillgodose lokala marknaders behov parallellt med att tillvarata den globala organisationens krav.

 • Factory by Johan Wilén Johan Wilén

  Johan Wilén

  Art Director +46 40 664 31 95